webPortal STIJENA

ZMAJEVI RASPOLOŽENI pred prijateljsku utakmicu protiv Argentine u St. Louisu

Posljednja grupa igrača bh. reprezentacije doputovala je sinoć,

po lokalnom vremenu u St. Louis (SAD), te je tako ekipa kompletna, uoči prvog treninga koji će biti održan na stadionu Univerziteta St. Louis u 18 sati, a pred prijateljsku utakmicu BiH-Argentina

Kako javlja reprezentacija.ba, atmosfera je vedra već jutros u osam sati jer se na doručku pojavila većina reprezentativaca koji su se žalili da su loše ili nikako spavali. Izuzetak je bio reprezentativni golman Asmir Begović koji nije imao problema sa snom i uticajem vremenske razlike.

Kapiten Emir Spahić je bio raspoložen uprkos tome što je noćas pregledao nekoliko filmova, te s otimizmom očekuje susret protiv Argentine:

„Prije svega raduje me što igramo u St. Luisu gdje ima dosta naših ljudi koji će siguran sam napraviti dobru atmosferu. Naravno, mi smo došli ovdje da se predstavimo u najboljem izdanju, te da potvrdimo da naš plasman na SP nije bio slučajan već da smo među najboljim evropskim ekipama. Zato mislim da će nam dobro doći ova utakmica da uporedimo gdje smo u odnosu na jednu od najboljih svjetskih reprezentacija, što Argentina sigurno jeste.Vjerujem da možemo da odigramo u visokom ritmu i ostvarimo dobar rezultat."

Zoran Krvžić je upisao već jedan nastup i, u iščekivanju novog ne krije da se ne boji nikoga pa ni Argentine: „ Svakog protivnika respektiram, ali nikoga se ne plašim. Žao mi je samo što Mesi neće igrati jer bi to za nas bio još motiv više da odigramo dobro."

„Sigurno da će to biti teška utakmica protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu, ali sam isto tako ubijeđen da ćemo mi dati sve od sebe na terenu i vjerujem da sa takmom igrom možemo ostvariti dobar rezultat", riječi suAvdije Vršajevića.

Optimizam ne krije ni Adnan Zahirović koji dodaje: „Sigurno će biti dobra utakmica. Svi znamo s kakvim igračima oni raspolažu, ali isto tako mi možemo svima da pariramo. Ako dobro odigramo nadam se pobjedi."

Slično razmišlja i Edin Višća: „ Nakon plasmana na SP jedna veoma dobra provjera nam je utakmica protiv Argentine. Očekujem prije svega dobru atmosferu i podršku navijača. Mislim da je važno da svi igrači nakon ovog susreta ostanu zdravi, jer sam siguran da će „izgarati" na terenu. Siguram sam da će svi dati svoj maksimum i da možemo ostvariti povoljan rezultat."

(Doznajemo.com/Reprezentacija.ba)

Pročitajte i.....

Written on 12/08/2015, 05:15 by emir
stranacka-abeceda-nakon-sda-i-a-sda-mogla-bi-biti-osnovana-i-b-sdaPrema nezvaničnim najavama, "odmetnuti" članovi SDA, nezadovoljni ishodom stranačkog kongresa i puta kojim stranka ide, mogli bi osnovati novu stranku. Stranka bi se mogla zvati Bolja SDA...
Written on 27/04/2013, 12:13 by emir
qtitov-bunkerq-kod-konjica-pretvara-se-u-svjetsku-galerijuU tzv. „Titovom bunkeru“ kod Konjica je svečano otvoren drugi ciklus Bijenala suvremene umjetnosti “D-0 ARK Underground”. Ovaj izniman umjetnički događaj otvorili su Basak Senova i Branko Frančeski,...
Written on 06/01/2013, 09:19 by admin
novosti-svijet-top-news-aktualno-kolumne-sport-zivot-ljepota-zdravlje-lubavaseks-ljubimci-glamour-film-muzika-cd-a-dvd-kultura-novac-sciatech-auto-moto-internet-techno-znanost-igre-foto-video-u-prolazu-sa-od-hladnoce-zaledio-se-slap-najnize-temperature-uTemperature u Kini ove su zime najniže u posljednja tri desetljeća, zbog čega se more u priobalnom području zaledilo i zarobilo 1000 brodica. Vodopadi u istočnoj kineskoj pokrajini Shandong su se...
left

Zabava

Linkovi