webPortal STIJENA

Srbija još ne zna gde su joj granice

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da ni deset godina nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, Srbija nije riješila pitanje koje je mučilo njegovo Vladu i još ne zna gdje su joj granice i na kojoj teritoriji zaista ima suverenitet.

"Predstavnici vlasti u Srbiji i dalje nisu dobrodošli na Kosovu, za odlazak u pokrajinu, kako i dalje zovemo Kosovo, treba da dobiju dozvolu prištinskih vlasti, a gotovo da nemaju ni jedan jedini mehanizam kojim bi, eventualno, mogli da zaštite Srbe koji žive na Kosovu", naveo je Dačić u autorskom tekstu pod naslovom "Đinđić je priča o Srbiji" za beogradski magazin NIN.

Dačić je podsjetio da je bio dio vlasti koja je i ratom pokušala da riješi kosovsko pitanje.

"Možda, zaista, ima neke pravde u tome, da danas budem najodgovorniji za mirno rješenje, rješenje kroz pregovore i rješenje koje podrazumijeva da svako po nešto izgubi. I da to otvoreno kaže", smatra Dačić.

Ističući da je Kosovski mit duboko u srpskom nacionalnom biću, Dačić je ocijenio da su taj mit mnogi zloupotrijebili, jer su ga "koristili da opravdaju sopstvene neuspjehe i poraze".

U autorskom tekstu povodom desetogodišnjice ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, Dačić je naglasio da je Zoran Đinđić bio poštovanja vrijedan politički protivnik, koji nije priznavao ni poraze ni opravdanja za poraze.

"Tvrdio je da je pravi patriotizam samo onaj koji ima konkretne rezultate. Onaj u kojem ne pričaš o ljubavi prema svojoj zemlji, nego nešto za nju radiš... Budućnost Srbije, njega je, uostalom, najviše i interesovala. I tu se apsolutno slažem s njim. Da je ta budućnost naš osnovni posao. Zbog Zoranove, moje, i naše djece. Ona treba da budu u njoj. Zajedno", ocijenio je premijer Srbije.

(srna)

Pročitajte i.....

Written on 28/01/2013, 20:30 by emir
braca-sadikovic-u-jeku-pripremaBraća Sadiković na pripremama su za prvenstvo Hrvatske u slobodnoj borbi i koje će se održati 16.03 u Zagrebačkoj Dubravi. Pred domaćom publikom braća će pokušati pokazat ko vlada na vrhu tog sporta....
Written on 05/12/2012, 22:48 by admin
ovo-stvarno-vise-deblja I relativno mali vremenski pomak u konzumaciji hrane prema vremenu koje je u normalnim okolnostima vrijeme odmora rezultira ubrzanim debljanjem. Zato večernji obroci zaista više debljaju. Dr....
Written on 30/12/2012, 15:02 by admin
francuska-u-srijedu-izlazi-strip-o-poslaniku-muhammeduFrancuski sedmični satirični list "Charlie Hebdo", koji objavljuje i stripove, a poznat je po objavi uvredljive karikature poslanika Muhammeda, ovaj put će objaviti crteže o životu poslanika...
left

Zabava

Linkovi