webPortal STIJENA

Srbija još ne zna gde su joj granice

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da ni deset godina nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, Srbija nije riješila pitanje koje je mučilo njegovo Vladu i još ne zna gdje su joj granice i na kojoj teritoriji zaista ima suverenitet.

"Predstavnici vlasti u Srbiji i dalje nisu dobrodošli na Kosovu, za odlazak u pokrajinu, kako i dalje zovemo Kosovo, treba da dobiju dozvolu prištinskih vlasti, a gotovo da nemaju ni jedan jedini mehanizam kojim bi, eventualno, mogli da zaštite Srbe koji žive na Kosovu", naveo je Dačić u autorskom tekstu pod naslovom "Đinđić je priča o Srbiji" za beogradski magazin NIN.

Dačić je podsjetio da je bio dio vlasti koja je i ratom pokušala da riješi kosovsko pitanje.

"Možda, zaista, ima neke pravde u tome, da danas budem najodgovorniji za mirno rješenje, rješenje kroz pregovore i rješenje koje podrazumijeva da svako po nešto izgubi. I da to otvoreno kaže", smatra Dačić.

Ističući da je Kosovski mit duboko u srpskom nacionalnom biću, Dačić je ocijenio da su taj mit mnogi zloupotrijebili, jer su ga "koristili da opravdaju sopstvene neuspjehe i poraze".

U autorskom tekstu povodom desetogodišnjice ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, Dačić je naglasio da je Zoran Đinđić bio poštovanja vrijedan politički protivnik, koji nije priznavao ni poraze ni opravdanja za poraze.

"Tvrdio je da je pravi patriotizam samo onaj koji ima konkretne rezultate. Onaj u kojem ne pričaš o ljubavi prema svojoj zemlji, nego nešto za nju radiš... Budućnost Srbije, njega je, uostalom, najviše i interesovala. I tu se apsolutno slažem s njim. Da je ta budućnost naš osnovni posao. Zbog Zoranove, moje, i naše djece. Ona treba da budu u njoj. Zajedno", ocijenio je premijer Srbije.

(srna)

Pročitajte i.....

Written on 26/11/2013, 09:49 by emir
video-evo-kako-izgleda-kad-zamijenite-igraca-od-60-miliona-euraKada nekoga platite 60 miliona eura, onda se očekuje da taj igrač bude glavni pojedinac na terenu, ali je poznato i da nikome nije zagarantovano mjesto u timu. Cijenu takvog razmišljanja mogao bi da...
Written on 28/02/2013, 13:22 by admin
ostavila-komsiji-postelju-jer-ju-je-na-njoj-qdobro-upiraoqInternetom se širi prijepis nevjerovatne oporuke koju je navodno sastavila jedna Hrvatica za slučaj svoje smrti. Najzanimljiviji dio je onaj u kojem komšiji ostavlja postelju, jer joj je na njoj "dobro...
Written on 28/02/2013, 13:17 by admin
mobitel-kosta-samo-15-eura-baterija-mu-traje-35-danaNokia je na MWC-u predstavila dva WP8 pametna telefona i dva jeftina modela klasičnih mobitela, a jedan od njih košta samo 15 eura. Pri kupovini mobilnih telefona danas najmanje mislimo o telefoniranju...
left

Zabava

Linkovi