webPortal STIJENA

Druga godišnjica pogibije Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića

Posljednjih godina „Ljuti Krajišnici nisu samo obilježje Cazinske krajine ili Ljute krajine

, zbog mentaliteta stanovništva (prostor preko Une, odnosno gradovi: Cazin, Bužim i Velika Kladuša). „Ljuti Krajišnici" su najpoznatija i najvjernija navijačka skupina u domovini i dijaspori. Oni su navijači iz Bosanske krajine, navijači državnih reprezentacija u različitim sportovima. Njihovi rekviziti imaju historijska obilježja Bosne i Hercegovine, od simbola „Ljiljana" do himne „Jedna si jedina".

Oni su prvenstveno Krajišnici od Jajca, Banja Luke do Velike Kladuše, oni su humanitarci, sportisti, društveno odgovorni navijači. Predstavljaju jednu od najorganizovanijih i najbrojnijih navijačkih skupina, kojima ni hiljade kilometara nisu prepreka da bi bili uz državni tim, na svim kontinentima i u svim državama svijeta. Oni započinju i realiziraju brojne projekte od šireg društvenog značaja. Neki od najznačajnijih projekata koji su urađeni u Krajini odnosno rodnom mjestu Hasiba Mahmića su „asfaltiranje lokalnog puta „Hasibov put", izgradnja sportskog terena sa tribinama „Heroju sa tribina", „Hair česma" u čast trojice poginulih Krajišnika", pojašnjava Jasmin Mahmić.

I ove godine 16. oktobra obilježavaju (drugu) godišnjicu pogibije Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića, koji su smrtno stradali u saobraćajnoj nesreći po povratku iz Kaunasa (Litvanije) gdje je BiH pobjedila i tako se plasirala prvi put na Svjetsko prvenstvo, koje se igralo u Brazilu.

„Ljuti Krajišnici" prigodnim vjerskim i sportskim programom dostojanstveno obilježavaju pogibiju svoje braće i prijatelja, te nastavljaju njihov put inata i ponosa, po kojem se Krajišnici i odlikuju, kao najvjerniji i najbolji navijači državnih reprezentacija. „Ljuti Krajišnici" u subotu 17. 10. 2015. očekuju neke „Zmajeve", predstavnike nogometnih - sportskih institucija i udruženja, medije, te prijatelje iz svih djelova BiH i dijaspore, kako bi posjetili mezar Hasiba, Vildana i Almira.

Na kraju, ističu da su zahvalni na saradnji i brojnim promotorskim i lobi aktivnostima Udruženja građana „Bosanske krajine" u Sarajevu, odnosno Adnanu Bajriću, koji je na ovu godišnjicu obezbjedio komplet sportske opreme za fuddbalsku ekipu „Ljutih Krajišnika" kako bi nastavili sa učešćima na turnirima, promocijom sporta, zdravog života i korektnog navijanja koje podrazumjeva moralno i zakonsko ponašanje. „Ljuti Krajišnici" su primjer drugima i od njih se najviše očekuju, oni su simbolički i praktično krajiški inat i ponos, kreiraju standarde navijanja za državne reprezentacije i trebamo im pomoći da idalje budu najbolji primjer drugima, kako se voli domovina i navija za reprezentaciju", poručio je Adnan Bajrić.

stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 02/04/2014, 21:23 by emir
obiljezavanje-22-godisnjice-cete-stijenaPo zadnje vršenom popisu 1991. godine Stijena je imala skoro 8000 ( osam hiljada ) stanovnika koji su živjeli u preko 2000 ( dvije hiljade ) domaćinstava i stanova. U ovo vrijeme značajan broj...
Written on 04/06/2013, 08:08 by emir
mladi-bh-nogometasi-danas-u-tuzli-protiv-srbijeMladi bh. nogometaši u petak su odigrali trening utakmicu protiv A-reprezentativaca BiH u kojem su se pokazali u dobrom svjetlu , a Jagodić je najavio da će meč sa Srbijom biti prava provjera za...
Written on 31/01/2013, 16:29 by admin
amerikanci-imaju-kameru-s-kojom-sa-visine-od-6000-metara-mogu-vidjeti-kakav-mobitel-imate-u-ruciNadzorna kamera na nebu pruža američkoj vojsci sposobnost praćenja cijelog grada na način sličan Google Street Viewu u realnom vremenu. S visine od 6.000 metara nadzorni sistem na tlu može uočiti...
left

Zabava

Linkovi