webPortal STIJENA

Druga godišnjica pogibije Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića

Posljednjih godina „Ljuti Krajišnici nisu samo obilježje Cazinske krajine ili Ljute krajine

, zbog mentaliteta stanovništva (prostor preko Une, odnosno gradovi: Cazin, Bužim i Velika Kladuša). „Ljuti Krajišnici" su najpoznatija i najvjernija navijačka skupina u domovini i dijaspori. Oni su navijači iz Bosanske krajine, navijači državnih reprezentacija u različitim sportovima. Njihovi rekviziti imaju historijska obilježja Bosne i Hercegovine, od simbola „Ljiljana" do himne „Jedna si jedina".

Oni su prvenstveno Krajišnici od Jajca, Banja Luke do Velike Kladuše, oni su humanitarci, sportisti, društveno odgovorni navijači. Predstavljaju jednu od najorganizovanijih i najbrojnijih navijačkih skupina, kojima ni hiljade kilometara nisu prepreka da bi bili uz državni tim, na svim kontinentima i u svim državama svijeta. Oni započinju i realiziraju brojne projekte od šireg društvenog značaja. Neki od najznačajnijih projekata koji su urađeni u Krajini odnosno rodnom mjestu Hasiba Mahmića su „asfaltiranje lokalnog puta „Hasibov put", izgradnja sportskog terena sa tribinama „Heroju sa tribina", „Hair česma" u čast trojice poginulih Krajišnika", pojašnjava Jasmin Mahmić.

I ove godine 16. oktobra obilježavaju (drugu) godišnjicu pogibije Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića, koji su smrtno stradali u saobraćajnoj nesreći po povratku iz Kaunasa (Litvanije) gdje je BiH pobjedila i tako se plasirala prvi put na Svjetsko prvenstvo, koje se igralo u Brazilu.

„Ljuti Krajišnici" prigodnim vjerskim i sportskim programom dostojanstveno obilježavaju pogibiju svoje braće i prijatelja, te nastavljaju njihov put inata i ponosa, po kojem se Krajišnici i odlikuju, kao najvjerniji i najbolji navijači državnih reprezentacija. „Ljuti Krajišnici" u subotu 17. 10. 2015. očekuju neke „Zmajeve", predstavnike nogometnih - sportskih institucija i udruženja, medije, te prijatelje iz svih djelova BiH i dijaspore, kako bi posjetili mezar Hasiba, Vildana i Almira.

Na kraju, ističu da su zahvalni na saradnji i brojnim promotorskim i lobi aktivnostima Udruženja građana „Bosanske krajine" u Sarajevu, odnosno Adnanu Bajriću, koji je na ovu godišnjicu obezbjedio komplet sportske opreme za fuddbalsku ekipu „Ljutih Krajišnika" kako bi nastavili sa učešćima na turnirima, promocijom sporta, zdravog života i korektnog navijanja koje podrazumjeva moralno i zakonsko ponašanje. „Ljuti Krajišnici" su primjer drugima i od njih se najviše očekuju, oni su simbolički i praktično krajiški inat i ponos, kreiraju standarde navijanja za državne reprezentacije i trebamo im pomoći da idalje budu najbolji primjer drugima, kako se voli domovina i navija za reprezentaciju", poručio je Adnan Bajrić.

stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 17/05/2014, 07:54 by emir
saobracajna-nesreca-u-stijeni-skodom-odvalio-betonski-stubU saobraćajnoj nesreći u naselju Bajrići u Mjesnoj zajednici Stijena u Cazinu učestvovalo je jedno vozilo. Kako saznajemo, vozač Škode je, izgubivši kontrolu nad vozilom, udario u betonski stup i...
Written on 08/04/2014, 14:04 by emir
ceta-dala-139-sehidaU povodu obilježavanja 22.godišnjice formiranja Stijenske čete, u cazinskoj MZ Stijena održana je tradicionalna manifestacija. Turnir veterana Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća ispred Šehidskog...
Written on 12/02/2013, 10:29 by emir
nesretna-sudbina-krajisnika-stradalih-na-qtitanikuqOve godine, 15. aprila, navršit će se stotinu i jedna godina od čuvenog brodoloma, najveće pomorske tragedije na prekookeanskom brodu "Titanik", koja se desila 1912. godine. Na brodu se nalazilo više...
left

Zabava

Linkovi