webPortal STIJENA

Druga godišnjica pogibije Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića

Posljednjih godina „Ljuti Krajišnici nisu samo obilježje Cazinske krajine ili Ljute krajine

, zbog mentaliteta stanovništva (prostor preko Une, odnosno gradovi: Cazin, Bužim i Velika Kladuša). „Ljuti Krajišnici" su najpoznatija i najvjernija navijačka skupina u domovini i dijaspori. Oni su navijači iz Bosanske krajine, navijači državnih reprezentacija u različitim sportovima. Njihovi rekviziti imaju historijska obilježja Bosne i Hercegovine, od simbola „Ljiljana" do himne „Jedna si jedina".

Oni su prvenstveno Krajišnici od Jajca, Banja Luke do Velike Kladuše, oni su humanitarci, sportisti, društveno odgovorni navijači. Predstavljaju jednu od najorganizovanijih i najbrojnijih navijačkih skupina, kojima ni hiljade kilometara nisu prepreka da bi bili uz državni tim, na svim kontinentima i u svim državama svijeta. Oni započinju i realiziraju brojne projekte od šireg društvenog značaja. Neki od najznačajnijih projekata koji su urađeni u Krajini odnosno rodnom mjestu Hasiba Mahmića su „asfaltiranje lokalnog puta „Hasibov put", izgradnja sportskog terena sa tribinama „Heroju sa tribina", „Hair česma" u čast trojice poginulih Krajišnika", pojašnjava Jasmin Mahmić.

I ove godine 16. oktobra obilježavaju (drugu) godišnjicu pogibije Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića, koji su smrtno stradali u saobraćajnoj nesreći po povratku iz Kaunasa (Litvanije) gdje je BiH pobjedila i tako se plasirala prvi put na Svjetsko prvenstvo, koje se igralo u Brazilu.

„Ljuti Krajišnici" prigodnim vjerskim i sportskim programom dostojanstveno obilježavaju pogibiju svoje braće i prijatelja, te nastavljaju njihov put inata i ponosa, po kojem se Krajišnici i odlikuju, kao najvjerniji i najbolji navijači državnih reprezentacija. „Ljuti Krajišnici" u subotu 17. 10. 2015. očekuju neke „Zmajeve", predstavnike nogometnih - sportskih institucija i udruženja, medije, te prijatelje iz svih djelova BiH i dijaspore, kako bi posjetili mezar Hasiba, Vildana i Almira.

Na kraju, ističu da su zahvalni na saradnji i brojnim promotorskim i lobi aktivnostima Udruženja građana „Bosanske krajine" u Sarajevu, odnosno Adnanu Bajriću, koji je na ovu godišnjicu obezbjedio komplet sportske opreme za fuddbalsku ekipu „Ljutih Krajišnika" kako bi nastavili sa učešćima na turnirima, promocijom sporta, zdravog života i korektnog navijanja koje podrazumjeva moralno i zakonsko ponašanje. „Ljuti Krajišnici" su primjer drugima i od njih se najviše očekuju, oni su simbolički i praktično krajiški inat i ponos, kreiraju standarde navijanja za državne reprezentacije i trebamo im pomoći da idalje budu najbolji primjer drugima, kako se voli domovina i navija za reprezentaciju", poručio je Adnan Bajrić.

stijena.com

Pročitajte i.....

Written on 07/03/2013, 16:41 by admin
qholandija-zataskava-istinu-o-srebreniciqSrebreničanin Hasan Nuhanović ogorčen je današnjom odlukom javnog tužitelja u Arnhemu jer bivši zapovjednik holandskog bataljona Ujedinjenih naroda (UN) u Srebrenici Thom Karremans, njegov zamjenik Rob...
Written on 23/01/2012, 23:15 by admin
balotelliju-cetiri-utakmice-kazne-zbog-gazenja-parkera Napadač Manchester Cityja Mario Balotelli optužen je od strane Engleskog fudbalskog saveza (FA) da je u ligaškoj utakmici protiv Tottenhama minule nedjelje namjerno nagazio na Scotta...
Written on 29/02/2016, 21:59 by emir
ukljucite-se-u-akciju-za-ozdravljenje-majde-hepicUprava Osnovne škole „Stijena", zajedno sa svim uposlenicima, učenicima i njihovim roditeljima, ali i brojnim drugim građanima, pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za liječenje učenice Majde...
left

Zabava

Linkovi